Zonnepanelen schoonmaken? Wie wil er nou niet het optimale vermogen van de zonnepanelen blijven benutten? Maar hoe pak je dit aan en is het zinvol de zonnepanelen schoon te maken?

Er zijn geen vaste voorschriften over het onderhoud aan zonnepanelen en of het noodzakelijk is dit periodiek uit te voeren. Het hangt af van een aantal zaken waarbij de omgeving en het soort installatie van belang zijn. Bij een plat dak opstelling blijft het vuil makkelijker op de panelen liggen dan bij een schuin dak opstelling. Een fikse regenbui kan de zonnepanelen schoonspoelen bij een schuin dak opstelling terwijl dit misschien weinig effect heeft bij een plat dak opstelling.

Een PV-installatie in een bosrijke omgeving of in de buurt van een industriegebied raakt sneller vervuild dan in een woonwijk. Zo zie je maar dat de omgeving waar geïnstalleerd is van invloed kan zijn op de PV-installatie en dat dus het onderhoud kan variëren. Het schoonmaken van de zonnepanelen is echter altijd zinvol.

  • Schone zonnepanelen geven een hoger rendement, het vuil kan zonlicht tegenhouden. Dit is wel afhankelijk van hoe erg de vervuiling is.
  • Onderhoud verlengt de levensduur van de zonnepanelen. Helaas is het zo dat vuil, vogelpoep, stof e.d. kunnen inbranden onder invloed van de zon waardoor het oppervlak van de zonnepanelen beschadigd kan raken
  • Het oog wil ook wat; Schone zonnepanelen geven een frisse uitstraling op uw woning of bedrijfspand!

zonnepanelen schoonmaken

Waarmee maak je de zonnepanelen schoon?

De zonnepanelen kunnen door u zelf schoongemaakt worden toch adviseren wij om dit te laten doen. Waarom? Omdat wij gebruik maken van osmose water. Door de zonnepanelen te reinigen met osmose water wordt voorkomen dat er druppelafzetting plaatsvindt. Osmose water heeft sterk reinigende eigenschappen waardoor (chemisch) schoonmaakmiddel overbodig is.

Schoonmaken van de zonnepanelen kan al vanaf € 99,95 excl. btw (afhankelijk van het aantal panelen). Heeft u zonnepanelen en twijfelt u over de opbrengst of wilt u de zonnepanelen laten schoonmaken? Neem contact met ons op, wij informeren u graag!