Wil jij wel of geen zonnepanelen op je dak laten installeren? Wat zijn nu precies de voordelen en haal je er wel echt zo veel voordeel uit als je verwacht? SunCatch Solarsystems deelt de belangrijkste voordelen met je, om je te helpen bepalen of jij wel of geen zonnepanelen op je dak wilt hebben.

Overzicht van voordelen van zonnepanelen op je dak

Als je zonnepanelen op je dak laat installeren, dan ga je van meerdere voordelen profiteren. Hieronder vind je een handige opsomming van voordelen. Uiteraard gaan we iets dieper in op deze voordelen.

• Energieonafhankelijkheid
• Financiële voordelen van de overheid
• Lagere energierekening
• Verkleining van de ecologische voetafdruk
• Onderhoudsvriendelijk met een lange levensduur

Energieonafhankelijkheid

De zon is een oneindige energiebron, in tegenstelling tot kolen en aardgas, en zonnepanelen kunnen praktisch overal worden geplaatst. Door zonnepanelen te gebruiken, kunt u de afhankelijkheid van (buitenlandse) olie en fossiele brandstoffen verminderen, wat leidt tot een stabielere en voorspelbare energierekening, vooral in tijden waarin de vraag naar energie hoog is. Dit kan een belangrijk punt zijn of je wel of geen zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen.

Financiële voordelen van de overheid

De overheid biedt aan diverse partijen financiële voordelen als het gaat om het laten installeren van zonnepanelen. Voor bedrijven geldt bijvoorbeeld dat de belasting in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar is. Dit bespaart toch al direct een mooie 21 procent. Lees hier meer over de 21% btw teruggave.

Lagere energierekening

Het gebruik van zonne-energie in plaats van traditionele energiebronnen leidt tot financiële besparingen. De exacte besparing op de energierekening is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de staat en de grootte van het huis, en uiteraard het energieverbruik. Verbruik je minder dan er opgewekt wordt? Dan kun je de energie vaak terug verkopen aan het net.

Verkleining van de ecologische voetafdruk

Zonne-energie kan stroom opwekken zonder gevaarlijke emissies af te geven. Hoewel er enige CO2-voetafdruk is door de productie en distributie van infrastructuur voor zonnepanelen, is de energie die wordt geproduceerd door zonnepanelen schoon, vrij van verontreinigende stoffen en stoot geen broeikasgassen uit. De ecologische voetafdruk wordt dus flink verkleind.

Onderhoudsvriendelijk met een lange levensduur

Verreweg de meeste zonnepanelen systemen voor op daken kennen een levensduur van tenminste 20 jaar. Dit is een uitstekende levensduur, zeker wanneer we kijken naar de onderhoudsvriendelijkheid. Je hebt er niet veel werk aan en profiteert lang van de voordelen.

Dus, wel of geen zonnepanelen op je dak?

Uiteraard blijft de keuze aan jou of je wel of geen zonnepanelen op je dak wilt. Wil jij zonnepanelen op je dak laten installeren? Dan ben je natuurlijk welkom bij SunCatch Solarsystems.