Wat kost een zonnepaneel als u deze apart wilt kopen? En wat kost een zonnepaneel wanneer u een grotere hoeveelheid tegelijk aanschaft? Veel mensen vragen zich dit af, en dat is niet meer dan logisch. Er wordt vooral veel gesproken over wat zonnepanelen u op kunnen leveren, vooral ook financieel gezien, maar optimale duidelijkheid over wat een zonnepaneel precies kost is er vaak niet.

SunCatch Solarsystems geeft u graag antwoord op de vraag: wat kost een zonnepaneel nu werkelijk. Daarnaast geven wij u meer informatie over het terugverdienen van zonnepanelen.

Wat kost een zonnepaneel per stuk?

In de meeste gevallen worden er meerdere zonnepanelen tegelijk aangeschaft. Het is dan ook zo dat een compleet systeem in de regel uit meerdere panelen bestaat, om optimaal rendement te leveren. Maar wat kost een zonnepaneel nu eigenlijk als u er maar eentje zou kopen? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven en de reden hiervoor is eenvoudig. De kosten van één zonnepaneel liggen namelijk hoger bij een kleiner aantal dan bij een groter aantal.

Stel, u wilt een systeem met 18 of 20 zonnepanelen, wat kost een zonnepaneel dan? In dit geval rekent u vaak naar een bedrag tussen de 400 en 475 euro per stuk. Wilt u een systeem met slechts 5 of 6 zonnepanelen? Dan rekent u al snel naar een bedrag van 550 tot 600 euro per stuk. Deze kosten zijn inclusief bijbehorende werkzaamheden.

zonnepanelen prijzen

Waarom zou u kiezen voor een zonnepanelen installatie?

Wat kost een zonnepaneel en wat levert het u nu op? Veel mensen wegen de financiële voordelen af tegen de financiële nadelen. Dit is ook terecht, want uiteindelijk wilt u wel zeker zijn dat het u ook echt iets oplevert. Wij geven u graag inzicht in een aantal van de belangrijkste voordelen van een zonnepanelen installatie:

  • Het energielabel van uw woning verbetert
  • U profiteert van een hoog rendement
  • De waarde van uw woning neemt toe
  • Uw energiefactuur verlaagt
  • Er geldt een relatief korte terugverdientijd

Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan

Wilt u precies weten wat de kosten voor u zouden zijn als u besluit om een installatie met zonnepanelen aan te schaffen? Wij berekenen dit natuurlijk graag voor u. Op de eerste plaats kunnen wij u adviseren betreft het aantal zonnepanelen, waarna wij een vrijblijvende offerte voor u op kunnen stellen. U kunt deze offerte direct bij ons aanvragen.

Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk advies over onze zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.