Denkt u er over na om zonnepanelen te laten installeren en wilt u weten welke zonnepanelen er verkrijgbaar zijn? Dan kan het goed zijn om de verschillende soorten zonnepanelen te vergelijken. De verschillende soorten zonnepanelen helpen ons allemaal aan het mede mogelijk maken van een fossiel vrij leven. We willen namelijk allemaal bijdragen aan een beter milieu. Met zonnepanelen zet u dan ook een stap in de goede richting. Naast dat zonnepanelen goed voor het milieu zijn, bespaart u ook op uw energierekening. Iets waar iedereen blij van wordt.

Het aanbod aan zonnepanelen wordt steeds ruimer en meer aantrekkelijk. Wilt u meer weten over de verschillende soorten zonnepanelen? Wij vertellen u er graag meer over zodat soorten zonnepanelen vergelijken een stukje gemakkelijker voor u zal worden.

Welke soorten zonnepanelen voor uw woning?

Zonnepanelen zijn er in veel verschillende maten en soorten. Wij vertellen u er hieronder graag meer over welke soort panelen voor uw dak geschikt zijn:

Zonnepanelen Monokristallijn

Zonnepanelen monokristallijn kunt u herkennen aan de zwarte kleur van de zonnepanelen. Ze bestaan vaak uit kleine zwarte vierkantjes. Monokristallijn panelen hebben per vierkante meter een hoog rendement. De zonnepanelen gaan erg lang mee. Wel zijn de kosten van deze soort zonnepanelen vaak wat hoger doordat het productieproces op een speciale manier plaatsvindt om de zonnecellen voor monokristallijn panelen te produceren.

Zonnepanelen Polykristallijn

Zonnepanelen Polykristallijn kunt u in veel gevallen aan de blauwe kleur herkennen. Het rendement van deze panelen ligt een stuk lager dan bij monokristallijn panelen. U kunt aan een rendement van 15% minder denken. Wel is de aanschafprijs van deze soort zonnepanelen weer lager dan bij de monokristallijn zonnepanelen.

Soorten zonnepanelen

De verschillen tussen deze 2 soorten zonnepanelen

De overeenkomst tussen polykristallijn panelen en monokristallijn panelen is dat ze beide van de grondstof silicium gemaakt worden. Het verschil zit hem in de afwerking van het kristal silicium. Bij zonnepanelen polykristallijn wordt silicium niet bewerkt na het stollingsproces, bij monokristallijn zonnepanelen is dit wel het geval, de kristallen worden dan namelijk nog in dezelfde richting geplaatst. Het gevolg hiervan is dat monokristallijn zonnepanelen meer energie genereren doordat deze wel worden bewerkt na het stollingsproces. Het produceren van de panelen is dan ook intensiever. Doordat monokristallijn zonnepanelen dus meer energie genereren, leveren ze een hoger rendement op, wat het prijsverschil tussen deze 2 soorten zonnepanelen verklaart.

Wanneer u op grote oppervlakten zonnepanelen wilt plaatsen wordt er vaak aangeraden om voor zonnepanelen van polykristallijn te gaan. De investering die u dan doen moet is dan een stuk lager dan bij monokristallijn zonnepanelen. Als u voor een kleiner oppervlak zonnepanelen wilt laten plaatsen is de monokristallijn zonnepaneel voor u in de meeste gevallen de juiste keuze. Dit type zonnepanelen heeft namelijk op kleinere oppervlakten een hoger rendement.

Dunne film zonnepanelen of ASi zonnepanelen

Behalve panelen van kristallijn, worden er tegenwoordig ook steeds meer dunne film zonnepanelen geproduceerd. Deze soorten zonnepanelen bevatten amorf silicum en worden in een dunne laag geplaatst.

Het productieproces van deze zonnepanelen is complex en u raad het al, ze zijn vrij duur om te produceren. Wanneer deze panelen van andere materialen gemaakt worden, zijn ze ondanks de hoge materiaal kosten wel eenvoudiger te produceren

Het rendement van deze panelen is ook relatief laag, maar daardoor ook vaak een stuk goedkoper dan kristallijne zonnepanelen. Deze soort zonnepanelen worden dan ook vaak geproduceerd op kleine schaal en worden toegepast in horloges, afstandsbedieningen en lampen in uw tuin. Om energie voor uw woning op te wekken worden deze panelen dan ook weinig gebruikt. Dit komt doordat u relatief grote panelen zal moeten laten plaatsen om genoeg energie te kunnen opwekken.

Perosvskiet zonnepanelen

In de wondere wereld van zonnepanelen is er een nieuwe doorbraak, genaamd perovskiet. Perovskiet is een stuk goedkoper dan kristallijn en een erg veelbelovend materiaal. Het is een materiaal dat goedkoper én gemakkelijker te produceren is doordat het volop beschikbaar in de natuur is.

Op het moment is het helaas nog niet mogelijk om hier panelen van te maken doordat perovskieten nog giftige stoffen bevatten, wel wordt er intensief onderzocht hoe dit om een manier die veilig is, kan worden toegepast in de productie van zonnepanelen.

Soorten zonnepanelen vergelijken voor uw woning

Een keuze maken door verschillende zonnepanelen te vergelijken kan toch erg lastig voor u zijn. U heeft veel informatie te verwerken gekregen en heeft natuurlijk ook persoonlijke wensen en eisen. Daarnaast is het belangrijk bij soorten zonnepanelen vergelijken dat er rekening wordt gehouden met de kwaliteit van de panelen, de plaatsing, het rendement en uiteraard de grote van de besparing die u kunt behalen door zonnepanelen te laten plaatsen. Soorten zonnepanelen vergelijken die het beste bij uw woning passen kunt u daarom het beste met een professional installateur van Zonnepanelen Overijssel laten doen. U bent bij ons gegarandeerd van de beste kwaliteit zonnepanelen, wij werken namelijk met Suncatch zonnepanelen.

Soorten zonnepanelen vergelijken doormiddel van een offerte

Onze professionals helpen u graag bij de beste keuze maken voor zonnepanelen. Wij staan al jarenlang bekend om onze kennis en goede service. Voor ons is het namelijk ontzettend belangrijk dat u tevreden bent met de werkzaamheden die wij bij u mogen uitvoeren. Wilt u gegarandeerd zijn van eerlijk en goed advies? Vraag dan nu een offerte bij ons aan of neem contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden!