Als u van plan bent om zonnepanelen te laten installeren op het dak van uw huis, is het wel fijn om wat meer informatie over de afmeting van zonnepalen te verkrijgen. Hierdoor krijgt u een beter beeld bij hoeveel u er misschien daadwerkelijk nodig heeft en hoe het er dan bovenop het dak er uit komt te zien.

Zonnepanelen zijn niet alleen een slimme investering voor het milieu, maar ook zeker voor een verlaging van uw energiekosten. Dit voordeel gaat u direct merken en terug zien in de maandelijkse en jaarlijkse energierekening.

Wat is het verschil in afmeting zonnepanelen klein of groot?

Hoewel er meerdere afmetingen in zonnepanelen te verkrijgen zijn is het standaardformaat ongeveer 165 x 100 centimeter, waarvan de dikte tussen de 3,5 á 5  centimeter ligt. U kunt ook kleinere en grotere panelen nemen. Met het formaat van de zonnepanelen hangt het wattpiek vermogen hier vaak mee samen. Hierbij geldt over het algemeen hoe groter de afmeting zonnepanelen, hoe hoger het wattpiek vermogen.

Bij een normale grootte van 165×100 centimeter ligt de Wp tussen de 300-340 en bij een grotere zonnepaneel van 200×100 centimeter kan dit tussen de 340-370 Wp komen. Tegenwoordig wordt de afmeting  zonnepanelen steeds iets groter, dit komt omdat de zonnecellen verhoogd worden in een paneel. Hierdoor krijgt u zonnepanelen met meer piekvermogen, maar de omvang moet wel geschikt zijn voor uw huis.

Zonnepanelen voor diverse daken geschikt

Afgezien van de afmeting zonnepanelen is het ook belangrijk om te bekijken wat voor soort dak u heeft waarop het geïnstalleerd wordt. Bij een schuin dak is het belangrijk dat er geen obstakels zitten zoals een dakraam, afvoer of schoorsteen. Wellicht zijn er bomen in de omgeving die schaduw veroorzaken? Laat u daarom goed adviseren over welk systeem geschikt is bij deze eventuele obstakels op uw dak of omgeving van uw woning.

Als uw woning een plat dak heeft, hoeft u daar geen rekening mee te houden. Alleen is niet elk plat dak geschikt voor installatie van zonnepanelen. De ondergrond moet stabiel zijn, sedum groen dak en asbest zijn bijvoorbeeld uitgesloten. Het moet het gewicht van de panelen en het frame kunnen dragen en het dak moet lang en breed genoeg zijn.

zonnepanelen

Laat u goed adviseren over afmeting zonnepanelen

Waar vandaag de dag een zonnepaneel de standaard wordt bij nieuwbouwhuizen, ziet u deze steeds meer geïnstalleerd worden op bestaande woningen. Misschien hebben uw buren al zonnepanelen of een familielid? Raadzaam is u altijd goed te laten adviseren door een specialist. Zowel over de afmeting van de zonnepanelen als over de wijze van installatie. Het is een investering voor lange termijn, waarvan u zeker wilt zijn dat de juiste beslissingen hierover zijn genomen.

Bij SunCatch Solarsystems  bent u altijd verzekerd van een eerlijk advies. Dankzij onze jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche zijn wij deskundig en kunnen u adviseren over alle mogelijkheden met betrekking tot zonnepanelen en/of besparingsmogelijkheden. Wilt u graag advies? Neem contact met ons op, wij informeren u graag.