Wij van SunCatch geven u 5 tips voor energie besparen, omdat iedereen wel een verlaging wilt zien van de energierekening. Vaak zijn we niet bewust van het verbruik van energie in het huis. Huishoudelijke apparaten die te lang onnodig aanstaan, de verwarming die aanstaat terwijl u niet thuis bent of de lamp vergeten uit te doen tijdens het verlaten van de ruimte.

Door u huis te verduurzamen, gaat u bewuster met energie om. Tegelijkertijd zorgt u voor een betere leefomgeving van het milieu. Door het beschermen van het klimaat kunnen we het behouden, zodat de toekomstige generatie er ook van kan genieten.

Overzicht van 5 tips voor energie besparen

Weet u niet waar u moet beginnen? Al de kleinste aanpassingen kunnen voor veel verbetering zorgen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan het vervangen van gloeilampen door LED-verlichting. Het is zuiniger in energieverbruik en ze gaan langer mee. Hieronder vindt u een overzicht van 5 tips voor energie besparen. We zullen u ook uitgebreid over de tips vertellen

  • Isolatie
  • Verwarming
  • Water
  • Tochtstrip
  • Zonnepanelen

Tip 1: Isolatie

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte vast. Door het opvullen  van de spouwmuur met isolatiemateriaal houdt u de kou zoveel mogelijk buiten. Heeft u een woning met een bouwjaar van 1930-1980? Dan is spouwmuurisolatie zeker aan te raden. Zijn er tijdens de bouw strengpers stenen gebruikt? Impregneer de gevel dan eerst voordat er isolatie wordt toegebracht, Dit zorgt ervoor dat het vocht tijdens vorst afgestoten wordt, waardoor de stenen niet gaan barsten. Niet alleen de gevel kan geïsoleerd worden, denk ook eens aan vloer en dakisolatie of dubbele beglazing.

Tip 2: Verwarming

Is de muur waar de radiator tegenaan is bevestigt, niet of nauwelijks geïsoleerd, dan verdwijnt er veel warmte naar buiten. Door bij de verwarming gebruik te maken van radiatorfolie, kunt u de warmte uitstraling verminderen. U plaatst het aan de achterkant van de radiator of tegen de muur. De folie zorgt voor weerkaatsing van de warmte van de verwarming die de ruimte in gaat.

Gebruik een slimme thermostaat om de temperatuur in de woning te regelen. Bent u van huis dan kunt u op afstand gemakkelijk de temperatuur wat lager zetten. Het ideale hieraan is dat u het per ruimte in huis kan instellen.

Tip 3: Water

Dagelijks verbruiken we allemaal veel water of het nu voor het douchen, eten koken, schoonmaken of het doorspoelen van het toilet is. Toch kunnen we gemakkelijk water besparen. Een simpele is korter douchen, maar u zou ook voor een waterbesparende douchekop kunnen kiezen. Dit voelt met douchen hetzelfde aan als een normale douchekop, door de hogere druk.

Tip 4: Tochtstrip

Op de 4e plek van deze 5 tips voor energie besparen staat de tochtstrip. Tocht kan overal doorheen komen, onder de deur door of door de brievenbus. Het zorgt voor kou in huis, waardoor u de thermostaat vaak wat hoger zet. Om energie te besparen is het handig om kieren en naden in uw huis te dichten. Denk bijvoorbeeld aan een tochtstrip, die bevestigt u eenvoudig aan de brievenbus, de onderkant van de deur of aan het raam en zorgt ervoor dat de warme lucht binnen en de koude lucht buiten blijft.

Tip 5: Zonnepanelen

Een tip voor veel energie besparen is door het plaatsen van zonnepanelen, hiermee bespaart u honderden euro’s op uw energierekening. U wekt uw eigen stroom of een deel ervan zelf op. In Nederland zijn zonnepanelen steeds populairder geworden, bij de nieuwbouwwoningen zijn ze al bijna niet meer weg te denken. Mensen willen steeds meer verduurzamen. Het zorgt voor een waardestijging van uw woning door een betere energielabel en zonne-energie is ook goed voor het milieu.

Het is een slimme investering, waarbij u uw investering tussen zes tot acht jaar heeft terug verdiend. Bijkomend voordeel is dat de btw in vrijwel de meeste gevallen volledig aftrekbaar is. Dat is toch al een vermindering van 21 procent op uw zonnepanelen investering.

SunCatch helpt u graag met energie besparen

Heeft u na het lezen van onze 5 tips voor energie besparen, nog vragen? Wij adviseren en helpen u graag bij het verminderen van uw energieverbruik. Maak een afspraak met ons, dan komen wij graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken. Om van daaruit een plan op maat voor u te maken.